Säännöt

YLÄ-SAVON VIHREÄT RY
TOIMINTASUUNNITELMA 2019

 

Ylä-Savon Vihreät ry jatkaa toimintaansa vaikuttamalla yleiseen mielipiteeseen ja yhteiskunnalliseen päätöksentekoon edistämällä ihmisen ja luonnon tasapainoista rinnakkaiseloa ja yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta. Haluamme lisätä aktiivista kansalaisuutta ja ruohonjuuritasolta lähtevää vaikuttamista koko Ylä-Savossa.

 

Yhdistyksen hallitus kokoontuu tarvittaessa. Yhdistyksen kevätkokous pidetään helmi-huhtikuussa ja syyskokous loka-joulukuussa. Kokoukset ovat avoimia jäsenistölle.

 

Kunnallisissa toimielimissä toimivien luottamushenkilöiden aktiivinen tukeminen jatkuu. Lapinlahdella yhdistyksellämme on yksi valtuustopaikka ja tuemme Matti Kojoa kunnanvaltuutettuna ja teknisen lautakunnan jäsenenä. Iisalmessa Vihreillä on kolme valtuutettua: tuemme Petri Karhua, Senni Martikaista ja Anne Roposta heidän työskentelyssään kuntalaisten hyväksi. Anne Roponen on myös kaupunginhallituksen jäsen. Annetaan myös muille luottamushenkilöille tukea heidän työssään. Lapinlahdella Päivi Nissinen on ympäristölautakunnan jäsen. Kari Kankaanranta toimii Pielavedellä kansalaisopiston johtokunnan jäsenenä. Iisalmessa Senni Martikainen toimii tarkastuslautakunnan jäsenenä ja Jani Riiki keskusvaalilautakunnan jäsenenä. Anne Roponen on myös maakuntavaltuutettu.

 

Ylä-Savon Vihreät edistävät vihreitä arvoja ottamalla kantaa ajankohtaisiin aiheisiin sekä järjestämällä keskustelutilaisuuksia, torikahvitteluja ja muita tapahtumia. Yhdistys vaikuttaa myös aktiivisesti Savo-Karjalan Vihreiden piirin hallituksessa. Savo-Karjalan Vihreiden puoluehallituksessa Ylä-Savon Vihreillä on yksi äänivaltainen jäsen Janne Svärd ja varajäsenä toimii Senni Martikainen. Osallistumme aktiivisesti myös Vihreiden puoluekokoukseen, kuntapäiviin ja muihin ajankohtaisiin tapahtumiin. Yhdistys kutsuu vierailulle Vihreiden kansanedustajia ja muita mielenkiintoisia vihreitä toimijoita. Etenkin oman kansanedustajamme Krista Mikkosen tunnettuutta täällä Ylä-Savossa on lisättävä.

 

Vuoden aikana tärkeitä tapahtumia ovat 14.4.2019 pidettävät eduskuntavaalit. Eurovaalit pidetään 26.5.2019. Maakuntavaalit pidettäneen tämän hetken tiedon mukaan syksyllä 2019. Näihin vaaleihin on saatava ehdokkaita useasta Ylä-Savon kunnasta. Näkyvällä kampanjoinnilla yritetään saada yhdistyksen tilaisuuksiin ja kokouksiin mukaan uusia toimijoita niin Iisalmesta kuin ympäristökunnista.

 

Tällä hetkellä yhdistyksellä on jäseniä viidestä Ylä-Savon kunnasta. Vihreät arvot ja maailmankatsomus kiinnostavat tällä hetkellä yhä enemmän myös yläsavolaisia: on tärkeää, että pystymme kanavoimaan tuon mielenkiinnon myös osallistumiseksi yhdistyksemme toimintaan. Teemme tiivistä yhteistyötä Ylä-Savon kunnissa olevien vihreiden valtuustoryhmien kanssa. Tuemme kunnallisissa toimielimissä toimivia luottamushenkilöitä Lapinlahdella, Iisalmessa ja Pielavedellä.

 

Lapinlahti:

 

 • Matti Kojo, valtuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen
 • Päivi Nissinen, varavaltuutettu ja ympäristölautakunnan jäsen
 • Heli Heikkinen, ympäristölautakunnan varajäsen
 • Markus Salonen, teknisen lautakunnan varajäsen

 

Iisalmi:

 

 • Anne Roponen, valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen
 • Senni Martikainen, valtuutettu ja tarkastuslautakunnan jäsen
 • Petri Karhu, valtuutettu ja kaupunginhallituksen varajäsen
 • Sinikka Roth, varavaltuutettu ja tarkastuslautakunnan varajäsen
 • Jani Riiki, varavaltuutettu ja keskusvaalilautakunnan jäsen
 • Janne Svärd, keskusvaalilautakunnan varajäsen

 

Pielavesi:

 

 • Kari Kankaanranta, kansalaisopiston johtokunnan jäsen