Säännöt

YLÄ-SAVON VIHREÄT RY
TOIMINTASUUNNITELMA 2018

Ylä-Savon Vihreät ry jatkaa toimintaansa vaikuttamalla yleiseen mielipiteeseen ja yhteiskunnalliseen päätöksentekoon edistämällä ihmisen ja luonnon tasapainoista rinnakkaiseloa ja yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta. Haluamme lisätä aktiivista kansalaisuutta ja ruohonjuuritasolta lähtevää vaikuttamista koko Ylä-Savossa.

Yhdistyksen hallitus kokoontuu tarvittaessa. Yhdistyksen kevätkokous pidetään helmi-huhtikuussa ja syyskokous loka-joulukuussa. Kokoukset ovat avoimia jäsenistölle.

Teemme tiivistä yhteistyötä Ylä-Savon kunnissa olevien vihreiden valtuustoryhmien kanssa. Tuemme kunnallisissa toimielimissä toimivia luottamushenkilöitä Lapinlahdella, Iisalmessa ja Pielavedellä.

Lapinlahti:

 • Matti Kojo, valtuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen
 • Päivi Nissinen, varavaltuutettu ja ympäristölautakunnan jäsen
 • Heli Heikkinen, ympäristölautakunnan varajäsen
 • Markus Salonen, teknisen lautakunnan varajäsen

Iisalmi:

 • Anne Roponen, valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen
 • Senni Martikainen, valtuutettu ja tarkastuslautakunnan jäsen
 • Petri Karhu, valtuutettu ja kaupunginhallituksen varajäsen
 • Sinikka Roth, varavaltuutettu ja tarkastuslautakunnan varajäsen
 • Jani Riiki, varavaltuutettu ja keskusvaalilautakunnan jäsen
 • Janne Svärd, keskusvaalilautakunnan varajäsen

Pielavesi:

 • Kari Kankaanranta, kansalaisopiston johtokunnan jäsen

Ylä-Savon Vihreät edistävät vihreitä arvoja ottamalla kantaa ajankohtaisiin aiheisiin sekä järjestämällä keskustelutilaisuuksia, torikahvitteluja ja muita tapahtumia. Yhdistys vaikuttaa myös aktiivisesti Savo-Karjalan Vihreiden piirin hallituksessa. Senni Martikainen on hallituksen jäsen. Anne Roponen edustaa Savo-Karjalan Vihreitä Vihreiden puoluehallituksen varajäsenenä. Osallistumme aktiivisesti myös Vihreiden puoluekokoukseen, kuntapäiviin ja muihin ajankohtaisiin tapahtumiin. Yhdistys kutsuu vierailulle Vihreiden kansanedustajia ja muita mielenkiintoisia vihreitä toimijoita. Etenkin oman kansanedustajamme Krista Mikkosen tunnettuutta täällä Ylä-Savossa on lisättävä.

Vuoden aikana tärkeitä tapahtumia ovat tammikuussa pidettävät presidentinvaalit. Yhdistys tukee vihreää presidenttiehdokasta Pekka Haavistoa.

Lisäksi yhdistys valmistautuu muihin tuleviin vaaleihin: lokakuulla 2018 järjestettäneen maakuntavaalit, joita varten ehdokashankinta on vuoden alusta asti käynnissä. Vuonna 2019 vaaleja on jopa kahdet. Eduskuntavaaleihin ja Euroopan parlamenttivaaleihin tullaan valmistautumaan myös Ylä-Savon Vihreissä. Näkyvällä kampanjoinnilla yritetään saada yhdistyksen tilaisuuksiin ja kokouksiin mukaan uusia toimijoita niin Iisalmesta kuin ympäristökunnista.

Tällä hetkellä yhdistyksellä on jäseniä viidestä Ylä-Savon kunnasta. Vihreät arvot ja maailmankatsomus kiinnostavat tällä hetkellä yhä enemmän myös yläsavolaisia: on tärkeää, että pystymme kanavoimaan tuon mielenkiinnon myös osallistumiseksi yhdistyksemme toimintaan.