Eduskuntavaalit järjestetään huhtikuussa 2019

Eduskuntavaalit järjestetään 14.4.2019. Me Vihreissä olemme puolustamassa myös niitä, joiden on vaikeaa tai mahdotonta ajaa omaa asiaansa. Tavoitteenamme on eettisesti ja ekologisesti kestävä tulevaisuus, jossa turvallisuus, oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo ovat itsestäänselvyyksiä.

Savo-Karjalan vihreät ry asettaa ehdokkaat Savo-Karjalan vaalipiirissä vihreälle listalle. Syyskuussa on menossa avoin ehdokashaku 30.9.2018 saakka. Jos vihreät arvot ovat lähellä sydäntäsi, tunnet yhteenkuuluvuutta vihreään joukkoon ja haluat sitoutua yhteiseen kampanjaan, hae ehdokkuutta tällä lomakkeella.

Savo-Karjalan vihreät eduskuntavaaliehdokkaat

 

Harri Auvinen, 43

Harri Auvinen, 43

varakansanedustaja, tekniikan tohtori, FM

Työskentelen tutkimuspäällikkönä Savonia ammattikorkeakoulussa, jossa vastaan Bio- ja kiertotalouden painoalasta. Kuopion 3. kauden kaupunginvaltuutettuna olen vaikuttanut erityisesti koulutus-, ilmasto- ja energiapolitiikkaan pian kymmenen vuoden ajan. Muuttuvassa maailmassa Suomen tulee leikkausten sijasta panostaa koulutukseen, jotta kykenemme oikaisemaan kestävyysvajeemme, hidastamaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia ja sopeutumaan tämän mukanaan tuomiin haasteisiin. Koulutuksen monialainen kehittäminen on tämän yhtälön ratkaisun keskiössä.

-Tulevaisuuden raken­tajat eivät keikuta yhteistä venettä

www.harriauvinen.fi

Krista Mikkonen, 45

Krista Mikkonen, 45

kansanedustaja, FM

Olen ensimmäisen kauden kansanedustaja Savo-Karjalan vaalipiiristä. Koulutukseltani olen biologi (FM) ja olen työskennellyt ympäristöön ja järjestökehittämiseen liittyvissä tehtävissä niin julkisella kuin yksityiselläkin sektorilla. Olen toiminut kunnallispolitiikassa yli kahdenkymmenen vuoden ajan ja Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtajana syksystä 2016 alkaen.

www.kristamikkonen.fi

Anne Roponen, 56

Anne Roponen, 56

työkykykoordinaattori, YTM

Olen sosiaalityöntekijä ja työhyvinvoinnin asiantuntija. Kuntapolitiikassa toimin Iisalmen kaupunginvaltuustossa neljättä kautta ja olen kaupunginhallituksen jäsen sekä Pohjois-Savon maakuntavaltuuston jäsen. Vihreissä toimin tällä hetkellä Savo-Karjalan edustajana puoluehallituksen varajäsenenä. Olin keväällä hyväksytyn Vihreän sosiaali- ja terveyspoliittisen ohjelman työryhmän puheenjohtajana. Kansanedustajana olisin rautainen sosiaali-ja terveydenhuollon ammattilainen sekä koulutuksen asiantuntija, joka korostaa varhaisen ja ennakoivan tuen tärkeyttä ihmisten hyvinvoinnin turvaamisessa. Haluan, että meillä kaikilla on hyvä elämä.

www.anneroponen.fi

Veera Willman, 29

Veera Willman, 29

korvausratkaisija, YTM

Olen Kuopion kaupunginhallituksessa ja kaupunginvaltuustossa. Aiemmin olin kasvun ja oppimisen lautakunnassa sekä varavaltuutettuna. Nämä ovat neljännet vaalit, joissa olen mukana, eduskuntaan pyrin toista kertaa. Haluan rohkaista ihmisiä äänestämään eduskuntaan myös nuoria, vastuullisia päättäjiä. Olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja työskentelen korvausratkaisijana.

www.veerawillman.fi