Eduskuntavaalit 2019

KIITOS!

Savo-Karjalan vihreät ehdokkaat

Ehdokkaiden sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@vihreat.fi.

100 Harri Auvinen

100 Harri Auvinen

tutkimuspäällikkö, tekniikan tohtori, 44v

Olen perheellinen kahden kouluikäisen lapsen isä. Työskentelen tutkimuspäällikkönä Savonia ammattikorkeakoulussa, jossa vastaan Bio- ja kiertotalouden painoalasta. Edistän koulutusta ja hiiltä sitovaa biotaloutta.

harriauvinen.fi

101 Marja Berg

101 Marja Berg

erikoislääkäri, yrittäjä, 60v

#TolokunVihree Kuopion Energian ja Pohjois-Savon maakuntaliiton hallituksissa sekä Kuopion kaupunginvaltuustossa. Lastemme tulevaisuus päätetään tänään! Alueemme elinvoima ja kestävä kehitys on hyvinvoinnin tae kaikille itäsuomalaisille.

marjaberg.fi

102 Eveliina Eronen

102 Eveliina Eronen

sosionomi, opiskelija, 37v

Olen Liperin kunnanvaltuutettu ja Pohjois-Karjalan maakuntaliiton valtuutettu. Syntyjäni olen Juuasta, nykyisin asun Viinijärven pienellä kylällä. Olen heikompien puolesta puhuja ja tässä maassa tarvitaan lämmintä inhimillistä politiikkaa.

www.jotainkivaa.net/eveliina

103 Petteri Heikkinen

103 Petteri Heikkinen

yrittäjä, rakennusinsinööri, 47v

Isä, varavaltuutettu ja arkkitehtiopiskelija Kuopiosta. Bio- ja kiertotalous, koulutus ja tutkimus, elinvoimainen yliopisto ja ammattikorkeakoulut. Tässä lääkkeet ilmastonmuutoksen pysäyttämiseen sekä Suomen ja Savo-Karjalan menestykseen.

104 Kaisa Kantele

104 Kaisa Kantele

sosiaalityöntekijä, yhteiskuntatieteiden maisteri, 32v

Perheiden hyvinvoinnin parissa työskentelevä kaupunginvaltuutettu Kuopiosta. Meidän täytyy torjua köyhyyttä ja eriarvoistumista sekä tehdä kaikkemme ilmastonmuutoksen hidastamiseksi jotta elämä säilyisi maapallolla – elämisen arvoisena.

kaisakantele.fi

105 Sari Koskinen

105 Sari Koskinen

luokanopettaja, kasvatustieteiden maisteri, 40v

Äiti, valtuutettu, kaupunginhallituksen jäsen. Haluan rakentaa kestävää ja tasa-arvoista tulevaisuutta. Yhteiskunnan eriarvoistuminen on pysäytettävä ja mahdollisuudet osallisuuteen ja sivistykseen tulee taata kaikille.

106 Pekka Laine

106 Pekka Laine

yrittäjä, yhteiskuntatieteiden maisteri, 37v

Olen joensuulainen kahvialan yrittäjä ja filosofi. Eduskunnassa haluan edistää perustulon käyttöönottoa sekä vahvaa ympäristö- ja ilmastopolitiikkaa. Haluan, että päätöksenteossa kuunnellaan tutkimustietoa ja huomioidaan ihmiset yksilöinä.

ehdokkaat.vihreat.fi/pekka.laine

107 Iiris Lehto

107 Iiris Lehto

hoivatutkija, yhteiskuntatieteiden maisteri, 39v

Haluan huolehtia siitä, että ihmisillä on mahdollista elää hyvinvoivasti niin syrjäseuduilla kuin kasvukeskuksissa. Tahdon edistää hoivatyön ja koulutuksen resursseja. Kannatan perustuloa ja ilmastoystävällisiä kulkumuotoja.

ehdokkaat.vihreat.fi/iiris.lehto

108 Senni Martikainen

108 Senni Martikainen

opiskelija, hallintotieteiden ylioppilas, 22v

Olen vihreä vaihtoehto heille, joita koulutusleikkaukset, ilmastonmuutos ja eriarvoistuminen huolestuttavat. Toimin kaupunginvaltuutettuna Iisalmessa, opiskelen hallintotieteitä yliopistossa ja rakennan parempaa maailmaa.

sennimartikainen.fi

109 Krista Mikkonen

109 Krista Mikkonen

kansanedustaja, filosofian maisteri, 46v

Haluan jatkaa työtäni eduskunnassa ilmastonmuutoksen torjunnan, luonnon monimuotoisuuden puolustamisen, eriarvoistumisen vähentämisen, koulutuksen ja tasa-arvon puolesta. Perheeseeni kuuluu 3 poikaa ja yrittäjäpuoliso.

kristamikkonen.fi

110 Petri Nieminen

110 Petri Nieminen

ympäristöasiantuntija, filosofian maisteri, 33v

Työskentelen vesiensuojelun parissa ja toimin Jätekukko Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Luonnon monimuotoisuudesta on pidettävä huolta. Koulutukseen panostaminen luo innovaatioita ja työtä. Turvallisuus on vakaan yhteiskunnan kivijalka.

petrinieminen.fi

111 Kimmo Perkkiö

111 Kimmo Perkkiö

tuottaja BA, yrittäjä, 45v

On tullut aika valita tulevaisuuden suunta, tasa-arvo, vapaus ja vastuu, rohkeus pelon sijaan, tiede ja tutkimus vaihtoehtoisten totuuksien sijaan. Ovatko maa ja puhtaat vetemme kauppatavaraa vai kansallisomaisuutta hyvinvointimme lähteenä?

www.sfsound.fi/kimmo2019/

112 Wilma Poutanen

112 Wilma Poutanen

opiskelija, yhteiskuntatieteiden ylioppilas, 20v

Olen ympäristöpolitiikan opiskelija sekä varavaltuutettu ja sivistyslautakunnan jäsen Varkaudessa. Eduskunnassa tahdon tehdä kunnianhimoista ympäristöpolitiikkaa, puolustaa laadukasta koulutusta sekä edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.

wilmapoutanen.fi

113 Anne Roponen

113 Anne Roponen

työkykykoordinaattori, yhteiskuntatieteiden maisteri, 56v

Olen työhyvinvoinnin asiantuntija Iisalmesta, kaupunginhallituksen jäsen ja Vihreiden puoluehallituksen jäsen. Hyvinvointi turvataan varhaisella ja ennakoivalla tuella. Kaikille hyvä elämä ja yhdenvertaiset oikeuden hyvinvointiin.

anneroponen.fi

114 Veera Willman

114 Veera Willman

korvausratkaisija, yhteiskuntatieteiden maisteri, 30v

Olen kaupunginhallituksessa ja valtuustossa Kuopiossa. Haluan parantaa naisten työllisyyttä ja purkaa työelämän esteitä tasaamalla perhevapaiden kustannukset, panostaa koulutukseen ja muuttaa kunnianhimoiset ilmastopuheet ilmastoteoiksi.‬

veerawillman.fi

Listan yhteiset teemat

Hyvinvointi. Huolehditaan ihmisestä kokonaisvaltaisesti. Jokaiselle taattava riittävät terveys-, hoiva- ja sosiaalipalvelut. Ihmisiä on nostettava köyhyydestä. Sosiaaliturva on uudistettava perustulolla. Perusoikeudet kuuluvat kaikille.

Koulutus ja tutkimus. Koulutus kuntoon varhaiskasvatuksesta lähtien. Ammattikoulutus ja lukiot pidettävä seutukunnilla. Yliopisto ja ammattikorkeakoulut luovat työtä ja kehitystä. Tarjotaan opiskelijoille opettajien aikaa. Opiskelijahuolto kuntoon.

Ilmastonmuutos ja ympäristö. Norppa ja ihminen sopivat saman vesistön äärelle. Luontoamme ei saa uhrata kaivoshankkeille ja metsäteollisuudelle. Vahvistetaan peltojen ja metsien hiilinieluja. Joukkoliikenne toimimaan ja ratayhteydet kuntoon.

Työ ja yrittäjyys. Varmistetaan reilut markkinat ja työelämän tasa-arvoisuus. Tuetaan alueen tutkimukseen, koulutukseen ja ympäristöön pohjautuvia uusia yrityksiä.