Savo-Karjalan vihreät iloitsee junaliikenteen markkinan avautumisesta. Kuopiossa pidetty piirikokous toivottikin Suomen Lähijunat Oy:n tervetulleeksi Itä-Suomen lähijunaliikennemarkkinoille. 

Kokousväki hymisteli ajatukselle, että jatkossa piirikokous olisi mahdollista pitää lähiliikenteen junassa. lisalmi – Kuopio- Suonenjoki, Kuopio – Siilinjärvi – Joensuu ja Joensuu – Varkaus – Pieksämäki vuorot lisäisivät huimasti joukkoliikenteen palvelutasoa.

Kunnilta ja valtiolta vaaditaan toki toimenpiteitä muun muassa asemakaavan muutoksia lähiliikenteen asemille ja paikallisliikenteessä valtiolta kilpailutuksia. Joukkoliikennettä kannattaa tukea, koska se vähentää esimerkiksi teiden rakentamisen tarpeita esimerkiksi Kuopion etelä- ja pohjoispuolelta. Lähijunaliikenne olisi yksi konkreettisesti toimiva ratkaisu koko Itä-Suomen tukemiseksi muun muassa matkailun saralla.

Piirikokous myös muistutti kaukoliikenteen junayhteyksien nopeuttamisen tarpeesta. Karjalan ja Savon ratojen parantamista kaksoisraiteilla, tasoristeyksillä ja muilla tarvittavilla toimilla on kiirehdittävä, jotta henkilö- ja tavaraliikenne saadaan sujuvaksi.

 

Savo-Karjalan vihreiden piirikokous 2.12.2023