Teknologiapäällikkö Harri Auvinen asettuu ehdolle kevään eduskuntavaaleissa: ”Suomen energia- ja talouspolitiikkaa on jäntevöitettävä.”

Kuopion kaupunginhallituksen jäsen ja tekniikan tohtori Harri Auvinen, 40, asettuu ehdolle kevään eduskuntavaaleihin Savo-Karjalan vaalipiirissä.

Auvinen työskentelee teollisuudelle mittalaitteita ja säätöratkaisuja valmistavan Rocsolen teknologiapäällikkönä, jossa hänen tehtävänään on kehittää ja myydä teollisuuden tarvitsemia sensoreita.

– ”Useat ehdokkaat puhuvat mielellään cleantechistä. Minä valmistan sitä vientiä varten työkseni.”

Auvinen tunnetaan myös ihmisen puheentuottoprosessiin liittyvästä tutkimustyöstä sekä toisaalta ilmakehän otsonin satelliittimittaus- ja sääennustemenetelmien kehittäjänä. Kansainvälistä kokemusta hänelle on kertynyt tutkimustyöstä Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksessa Englannissa.

Auvisen mielestä Suomen energiapolitiikkaa vahvistamalla on mahdollista hyödyntää nykyistä enemmän uusiutuvia energialähteitä, kuten puuhaketta.

– ”Samalla luomme työpaikkoja paikallisesti ja vähennämme ilmakehälle haitallisia kasvihuonekaasupäästöjä. Kivihiilen käyttöä tulisi määrätietoisesti vähentää, jolloin myös vaihtotaseemme saadaan vahvistumaan,” Auvinen sanoo.

Auvisen ehdokkuudesta kertoi ensimmäisenä Savon Sanomat.

Lisätiedot:

Harri Auvinen, etunimi.sukunimi@vihreat.fi, +358 50 5677 008