Ylä-Savon Vihreät ry haastaa alueen asukkaat, kunnat, yritykset ja yhteisöt mukaan globaaliin Maan tuntiin. Maan tunnin ideana on sammuttaa valot tunnin ajaksi ja siten ilmaista päättäjille maailmanlaajuinen huoli ilmastonmuutoksesta.

Ihmiset ja yhteisöt ympäri maailman sammuttavat valot tunnin ajaksi samana päivänä samaan kellonaikaan. Maan tuntia vietetään lauantaina 28.3.2009 klo 20.30-21.30.

Ylä-Savon Vihreät haluaa haasteella muistuttaa siitä, että kuntien tulisi laatia pitkänaikavälin ilmastostrategia, jolla päästöjä torjutaan paikallisesti.

Maailmanlaajuinen Earth Hour 2009 herättelee yksityisiä ihmisiä ja organisaatioita eri puolilla maailmaa miettimään ilmastonmuutosta ja omaa osuuttaan sen pysäyttämisessä. Maan tunti on myös symbolinen ele kääntää ihmisten huomio energian säästämiseen ja energiatehokkuuteen.

Vuonna 2008 tapahtumaan osallistui 371 kaupunkia 35 eri maasta. Tänä vuonna jo 377 kaupunkia 74 eri maasta on luvannut osallistua Maan tuntiin.

Suomesta mukana on ainakin 20 kaupunkia ja kuntaa, jotka osallistuvat tapahtumaan eri tavoin. Esimerkiksi Helsingin kaupunki, Tampere, Espoo ja Oulu ovat ilmoittautuneet mukaan kampanjaan. Maan tunnin viralliset yhteistyökumppanit Suomessa ovat Helsingin Sanomat, Nokia, OP-Pohjola ja Tieto.

Tapahtuman aikana valot pimenevät useista kunnan- ja kaupungintaloista, yritysten konttoreista ja muista rakennuksista. Helsingissä esimerkiksi valot pimenevät Helsingin Tuomiokirkosta, useista muista kirkoista ja Presidentin linnasta.

Eath Hourin kansainvälisiä lähettiläitä on mm. Nobel-palkkittu arkkipiispa Desmond Tutu.

Earth Hour-tapahtumaan voi ilmoittautua osoitteessa www.earthhour.org/finland -verkkosivuilla.

Lisätietoja:
Anne Roponen
Ylä-Savon Vihreät ry:n pj
050 385 0068