Konnevesi

Lomailun lomassa Krista on paiskinut hommia myös heinä-elokuussa. Onneksi oikeaan lomaankin on jäänyt vähän aikaa. Heinäkuussa Krista telttaili Suonenjoen ja Kuopion vihreiden kanssa Suonenjoen Mansikkakarnevaaleilla, missä Vihreät olivat mukana ensimmäisen kerran. Ilosaarirockin aikaan keskusteltiin Joensuussa yhdessä Vihreiden Nuorten kanssa oluen ääressä alkoholikulttuurista ja pienpanimoista Onko Suomesta olutmaaksi? -keskustelutilaisuudessa.

Elokuussa Oma linja -tutkimushankkeen tilaisuudessa pohdittiin, miten nuorten syrjäytyminen taklataan. Krista pohti teemaa myös blogissa. Eduskuntaryhmä kokoontui kesäkokoukseen Kalajoelle, missä mm. vierailtiin emolehmätilalla ja tuulipuistossa sekä julkaistiin Vihreiden vaihtoehtoja leikkauspolitiikalle. Heti sen jälkeen Krista suuntasi Tukholmaan Pohjoismaiden Neuvoston keskiryhmän kokoukseen, ja sieltä Lieksaan, ensimmäiseen valtakunnalliseen Somalit Suomessa -konferenssiin. Krista ehti myös Yrittäjien vieraaksi Sonkajärvelle, missä mm. puhuttiin sote-uudistuksesta vanhusten hoivakoti Rebekassa. Samalla reissulla Krista vieraili myös naapurikunnassa Rautavaaralla, missä hän tutustui Metsäkartanon tekemään nuorisotyöhön.

Yrittäjät kutsuivat vieraakseen myös Tohmajärvelle, missä Krista tutustui mm. koivumahlatuotteita kehittävään Nordic Koivuun. Joen Yössä Krista oli tapaamassa ihmisiä yhdessä Joensuun Vihreiden kanssa. Suomen luonnon päivänä Krista vieraili kummimaatilallaan Timosen luomutilalla Valtimossa jaotti kantaa luomuviljelyn edistämisen puolesta. Joensuussa Krista kävi tutustumassa Niinivaaran kotihoidon yksikköön, mikä herätti vilkkaan keskustelun kotihoidon palveluista. Puolustusvaliokunnan matkalla Krista tutustui merivoimien ja rannikkovartioston toimintaan Turussa.

Tulossa: Syyskuun 4. päivä Rautalammin, Laukaan, Äänekosken ja muiden lähiseudun vihreät retkeilevät Kristan kanssa Etelä-Konneveden kansallispuistossa, tervetuloa mukaan! Syyskuussa alkaa myös Kristan emännöimä Savo-Karjalan Vihreä vaikuttaja -kurssi, jonne voi ilmoittautua vielä 4.9. saakka!

Syksyn ensimmäisessä puoluevaltuuskunnan kokouksessa Vantaalla on määrä hyväksyä puolueelle turvallisuuspoliittinen ohjelma, jota Kristakin on ollut mukana valmistelemassa. Lisäksi suunnitteilla on mm. kahvitilaisuus Rääkkylässä.

 

Merja Kähkönen
Kansanedustaja Krista Mikkosen avustaja
Vihreä eduskuntaryhmä
merja.kahkonen@eduskunta.fi | vihreät.fi
tel. +358 50 574 2049 | 00102 Eduskunta