Joulukuun alussa Krista piti avauspuheen puoluevaltuuskunnan kokouksessa Vaasassa, missä hyväksyttiin Vihreiden energiavisio. Lounastauolla järjestettiin valtuuskunnan jäsenille keskustelutilaisuus Kristan kanssa puolustuspolitiikan ajankohtaisista kysymyksistä. Krista kävi myös torilla tapaamassa vaasalaisia, joita puhutti erityisesti hallituksen kaavailut päivystystoiminnan heikentämisestä Vaasan sairaalassa.

Itsenäisyyspäivänä oli juhlan aika. Krista pukeutui viimevuotiseen pukuun, joka oli varpaisjärveläisen Mirka Pukineen tekemä. Käsilaukku ja korut olivat uusia, tosin kierrätysmateriaaleista nekin. Kuvat kertovat juhlan tunnelmaa.

Eduskunnan joulukuuta hallitsi ensi vuoden budjetin ja siihen liittyvien lakien käsittely. Viimeiset kaksi viikkoa täysistunnot jatkuivat aamusta iltaan ja välillä yömyöhäänkin. Krista kritisoi erityisesti koulutukseen ja pienituloisimpiin osuvia leikkauksia. Lopuksi äänestettiin kaikista tehdyistä talousarvioaloitteista, mukaan lukien Vihreiden vaihtoehtobudjetin aloitteet. Hallitus äänesti ne kumoon säännönmukaisesti.

Onneksi rankkaan työhön saa voimaa kulttuurista. Joulukuussa Krista kävi katsomassa Meidän luokka -näytelmän Eduskunnan Teatteri- ja Näytelmäkerhon kanssa sekä osallistui Luonto-Liiton susien puolesta järjestämään taidehuutokauppaan.

Keskustelua herätti Ylen riippumattomuus, kun paljastui pääministeri Sipilän yritys vaikuttaa ohjelmiin. Krista kommentoi asiaa blogissaan. Myös hallituksen lainvalmistelun heikkous sai osakseen kritiikkiä. Oppositiopuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat, Krista muiden mukana, vaativat pääministeriltä lainvalmistelun laadusta selvitystä, joka saadaan vuoden alussa.

Tarkastusvaliokunta piti ylimääräisiä kokouksia työstääkseen mietintöään Finaviasta, joka ei yrityksestä huolimatta valmistunut ennen joulua. Joulukuun ohjelmassa oli myös Valtiontalouden tarkastusviraston neuvottelukunnan kokous sekä tapaaminen Britannian parlamentin valtuuskunnan kanssa.

Eduskunnan viimeinen istuntopäivä oli kiireinen. Se alkoi Ykkösaamulla, missä Krista oli keskustelemassa kuluneesta syyskaudesta keskustan ja perussuomalaisten ryhmäpuheenjohtajien kanssa. Sen jälkeen oli viimeiset budjettiäänestykset, jonka jälkeen istunnossa käytiin vielä keskustelu ulko- ja turvallisuuspoliittisesta selonteosta, josta Krista piti puheen. Keskustelun välissä Krista kävi vielä noutamassa hänelle jo itsenäisyyspäivän aattona myönnetyn Reserviläisliiton hopeisen ansiomitalin.

Krista tuli valittua Paasikivi-Seuran valtuuskunnan jäseneksi. Ennen istuntotaukoa Krista ehti vielä jättää kirjalliset kysymykset työttömyysturvalla opiskelusta ja soiden suojelusta.

Kristan syyskausi on summattu täällä. Joulun ja uudenvuoden Krista oli ansaitulla lomalla. Tammikuussa tiedossa on muun muassa kouluvierailuja Suomen 100-vuotisjuhlavuoteen liittyen, Vihreiden eduskuntaryhmän talvikokous sekä Pohjoismaiden Neuvoston kokous Oslossa. Istunnot jatkuvat helmikuussa.