Pohjois-Savon Vihreät nimesi 16.5. yleiskokouksessaan kolme ensimmäistä eduskuntavaaliehdokastaan. Vihreiden ehdokasasettelu lähti käyntiin kuopiolaisvoimin. Pohjois-Savon Vihreät asettaa ensi vuoden eduskuntavaaleissa 14 ehdokasta.

Nyt nimetyt ehdokkaat ovat Harri Auvinen, Mari Kauhanen ja Sara Sajaniemi.

Tekniikan tohtori Harri Auvinen, 35, on Kuopion Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja ja maakuntavaltuuston jäsen. Auvinen vaikuttaa Kuopion sosiaali- ja terveyslautakunnassa.  Lisäksi hänet tunnetaan maaseudun elinvoimaisuuden edistäjänä ja kyläyhdistysaktiivina.

Mari Kauhanen, 40,  tunnetaan parhaiten iloisesta asiakaspalvelusta Pikku-Vanhaa -liikkeen toisena yrittäjänä. Kauhasen Vihreä liikeidea on ”miksi ostaa uutta kun hyvää saa käytettynäkin”. Yrittäjyyden karit ja matalikot tunteva Kauhanen arvostaa luomuajattelua ja pehmeitä arvoja.

Sara Sajaniemi, 21, on Itä-Suomen yliopiston ympäristötieteiden opiskelija. Sajaniemi on toiminut ylioppilasliikkeessä sekä ihmisoikeus- ja ympäristöjärjestöissä Kuopiossa. Tällä hetkellä Sajaniemi on harjoittelijana Vihreän liiton toimistolla Helsingissä.

– Ensi vaalien jälkeen Pohjois-Savossa vihreillä on kansanedustaja, kokouksessa vieraillut puoluesihteeri Panu Laturi toteaa.
– Vihreät lähtevät vaaleihin kertomalla selkeästi, mitkä ovat tavoitteemme. Emme aio sortua samaan populismiin kuin SDP on kevään aikana syyllistynyt. Varsinkin toiminta Kreikka-asiassa oli puhdasta gallupeihin tuijottamista ja täydellisen vastuutonta, Laturi jatkaa.

Lisätietoja: vaalipäällikkö Minna Heikka, p. 040 552 4994, minna.heikka(ät)vihreat.fi